Σε μια θεατρική ΑΘήνα που σιγά σιγά κατεβάζει ρολά, εν αναμονή της νέας θερινής θεατρικής περιόδου, μπορεί κάποιος να βρει ακόμα αρκετά διαμάντια. Νέες φωνές, με φρέσκες ιδέες που θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα πάνω σε ένα θέμα που ίσως έχεις ξαναδεί αλλά το πως παρουσιάζεται μπορεί να είναι και μια νέα πρόταση. Το Στην κορυφή του κόσμου εκεί να με πας που παρουσιάζεται στη θέατρο ΑΡΓΩ, είναι μια τέτοια περίπτωση.
Η Ειρήνη Φαναριώτη επιστρέφει με ένα δικό της έργο, το οποίο και σκηνοθετεί. Η ίδια έχει βρεθεί πάνω στη σκηνή ως ηθοποιός αλλά έχει σκηνοθετήσει, γράψει και μεταφράσει αρκετά έργα δίνοντας της μια ολιστική εικόνα του τι χρειάζεται για να ανέβει μια θεατρική παράσταση. Εδώ στο έργο Στην κορυφή του κόσμου εκεί να με πας έρχεται αντιμέτωπη με την πρόκληση να αναδείξει και να φωτίσει τη γυναικεία εμπειρία και τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα. Με μια αμήχανη και μπερδεμένη προς τον προσανατολισμό αρχή, το έργο βρίσκει το βηματισμό, ειδικά όταν όλοι οι χαρακτήρες έχουν παρουσιαστεί, και καταφέρνουν με σαφήνεια να παρουσιάσουν τη συνολική εικόνα του τι είναι γυναίκα σήμερα. Χρησιμοποιώντας ποπ αναφορές, τραγούδια οικεία στο θεατή, ιστορίες καθημερινής και προσωπικής τρέλας δημιουργεί ένα ψηφιδωτό που δημιουργεί στο κοινό μια ταύτιση που δύσκολα μπορεί να την αγνοήσει.
Η Στέφη Πουλοπούλου, Αγγελική Πασπαλιάρη, Χαρά Κυριαζή, Βίνα Σέργη και η Έλενα Χρηστίδη είναι ο γυναικείος θίασος της παράστασης Στην κορυφή του κόσμου εκεί να με πας. Η καθεμία προσθέτει σε κάτι που αφαιρεί μια άλλη και μετριάζει ότι μοιάζει υπερβολικό από την δίπλα της. Όλες έχουν τις δυνατές τους στιγμές και μερικές φορές διασώζουν την συμπαίκτρια τους από τις χαμηλές της ερμηνευτικές πτήσεις. Η Στέφη Πουλοπούλου έχει μια αμεσότητα που δημιουργεί ασφάλεια στο θεατή, η Αγγελική Πασπαλιάρη διαθέτει μια up tempo παρουσία που ανεβάζει τον ρυθμό ης παράστασης, ενώ η Βίνα Σέργη, αν και είναι η τελευταία που προστίθεται στη σκηνή, καταφέρνει και κλέβει τα βλέμματα και δημιουργεί τις συνθήκες για να την θυμάσαι και μετά το πέρας της παράστασης. Τόσο η Χαρά Κυριαζή, όσο η Έλενα Χρηστίδη αποτελούν κάτι διαφορετικό στο σύνολο της παράστασης. Οι δυο τους καλούνται να ερμηνεύσουν δυο ρόλους που ακροβατούν ανάμεσα στο άβολο και στο μη οικείο και σε αυτό που τελικά καταλήγεις να λατρεύεις.
Η παράσταση Στην κορυφή του κόσμου εκεί να με πας είναι μια διαδρομή μέσα από τα άγχη, τις ενοχές, τις ελπίδες, τα θέλω και τα βιώματα του γυναικείου φύλου που διογκώνονται ή μετριάζονται ανάλογα με τις συνθήκες. Μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας, μιλάει για θέματα λίγο πιο ανάλαφρα από ότι θα χρειαζόταν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει τις στιγμές που δίνει το ανάλογο δραματικό βάρος σε ότι πρέπει. Όμως το μεγαλύτερο ατού της παράστασης είναι η φρεσκάδα που βιώνει ο θεατής, μια εναλλακτική πρόταση πάνω σε ζητήματα που μπορεί να έχει ξαναδεί κάπου και που τώρα του τα δείχνουν αλλιώς.
Για εισιτήρια της παράστασης, μπείτε εδώ.